ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ ابوالفضل پورعرب سال۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او که فارغ التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشسرای هنر است، کار بازیگری را با تئاتر در دوران دبیرستان آغاز کرد و پس از ایفای نقش در یک تئاتر حرفهای در سالن چهارسوی تئاتر شهر به استخدام سازمان صداوسیما درآمد و به عنوان دستیار کارگردان مشغول به کار شد. این بازیگر پیشکسوت پس از ایفای نقشی کوتاه در فیلم «زخمه»، با فیلم «عروس»، ساخته بهروز افخمی، به عـنوان نقـش اصــلی بر پــرده سـیـنـمـا ظاهر شد.
پورعرب یکی از بازیگران پرکار دهه ۷۰ شناخته میشود که درمجموع در آثار تامل برانگیز و مهمی مانند «قربانی»، «نرگس»، «مجنون لیلی»، «سایههای موازی» و «به وقت خماری» حضور یافت و لقب سوپراستار را از آن خود کرد. او در اواخر دهه ۸۰ به دلیل بیماری، کم کار شد و پس از گذراندن دورانی سخت، بازیگری را با گزیده کاری ادامه داد. فیلم «چند میگیری گریه کنی۲» که قسمت اول آن با حضور پورعرب در سال۱۳۸۵ اکران شد، اکنون به نمایش عمومی درآمده است و این هنرمند روز پنجشنبه با حضور در سینماهای مشهد درکنار مردم به تماشای این فیلم نشست.
پورعرب در حاشیه اکران فیلم «چند میگیری گریه کنی۲» درباره احساس خود از تماشای این فیلم درکنار مردم مشهد به خبرنگار شهرآرا گفت: نه تنها مشهد بلکه هرجایی که با مردم بنشینیم، حال وهوای خود را دارد. زیارت امام رضا (ع) موضوعی جداست و لطف بی نظیر خود را دارد و اگر به سینما بیایم، منتی بر سر ایشان نمیگذارم؛ زیرا آمده ام با مردم فیلم ببینم و به آنها بگویم چقدر دوستشان دارم.
وی افزود: وقتی درکنار مردم به تماشای فیلم مینشینم، ذوق آنها مرا به وجد میآورد و رابطه خوبی بین من و آ نها ایجاد میشود که این موضوع بین نسلهای مختلف و همچنین زن و مرد هیچ تفاوتی ندارد. پورعرب تصریح کرد: در کشور ما خبرنگاران نمیتوانند به ورزشکاران، هنرپیشهها و... زیاد نزدیک شوند. برای رفع این مسئله، خبرنگاران باید پیگیر باشند و پای کار خود بایستند. خبرهای حاشیهای مانند ازدواج، طلاق و... خبرهایی زرد هستند. ما خبری میخواهیم که سبز باشد و این موضوع در روحیه شما دیده میشود. اکنون زمان آن است که دست به دست یکدیگر بدهیم و هرکسی در هر جایگاهی که هست، هرکاری از دستش بر میآید، برای ایران انجام دهد.
هنرمند پیشکسوت کشورمان با بیان اینکه من سال هاست در حوزه بازیگری فعالیت نمیکنم و قصد ادامه کار در این حوزه را ندارم، بیان کرد: تصمیم گرفته ام در حوزه کارگردانی فعالیت کنم.
اکنون نمایش «اتللو» از ویلیام شکسپیر را در دست ساخت دارم که آبان و آذر در تالار وحدت روی صحنه میرود. بعد از آن نیز در حوزه سینما یک فیلم که قصه آن را نوشته ام، خواهم ساخت.
او ابراز کرد: کرونا لطمه زیادی به جمعهای اجتماعی مانند سینما و تئاتر میزند که امیدوارم این مشکلات کم شود. همچنین امیدوارم مشکلات معیشتی مردم رفع شود تا پدران سرزمین ما، نزد خانواده خود شرمنده نشوند.
پورعرب درباره تفاوت سوپراستارها در گذشته و اکنون اظهار کرد: ما نه در دهههای اخیر سوپراستار داشتیم و نه در زمان حال، ما آرتیست داریم، اما حضور رایانه و اینترنت، سینما را عوض کرد و باید بپذیریم که اینها علم و تجربهای است که وارد شده است و باید کمی دور بایستیم و ببینیم چه تأثیری میگذارد، بعد نتیجه گیری کنیم.
ما نمیتوانیم بگوییم بازیگران دورههای مختلف، خوب هستند یا نه. اگر هم خوب نیستند، معلم ندارند. ما نیز برای به دست آوردن هر تجربه، سختیهای زیادی کشیدیم. بازیگر و کارگردان سینمای ایران بیان کرد: سینمای ما تماشاچی خانوادگی میطلبد؛ اگر برخی مشکلات رفع شود، نه تنها جوانان بلکه خانوادهها به سمت سینما میآیند.